ROLADA OD PILETINE! IZVRSNO ZA NEKU SVECANU PRILIKU ILI KADA JEDNOSTVANO POZELITE DA OBRADUJETE SVOJE UKUCANE FIIIIIIINIM RUCKOM ILI VEČEROM


POTREBNI SASTOJCI:
1 piletina srednje veličine (oko 1,7 kg)
150 g slanine narezane na tanke kriške
1 srednji luk
2 kriške hleba
Oko 1 decilitar mleka
1 jaje
Pesurus odlazi
so, biber, povrće

 

NAČIN PRIPREME:
Najprije oštrim nožem pažljivo odvojite škampe od piletine, pazeći da škampi ostanu što netaknutiji jer će poslužiti kao osnova roladi. # Zatim piletinu iseći na male komadiće i odvojiti meso i kosti (od njih ćemo napraviti supu).
Bijelo meso narežite na tanke ploške, a meso koje smo uklonili sa pilećih krakova i rebarca stavite u blender da se isjecka ili samljeva (u supu možete dodati i pileća krilca).
Luk nasjeckajte i propržite na malo ulja, a zatim umočite hljeb u mlijeko i ostavite da odstoji oko 10 minuta dok ne omekša.

Pripremite fil: pomešajte mleveno meso, dodajte prženi luk i hleb sa oceđenim mlekom.
Sve pospite seckanim peršunom i dodajte jaje. Začinite po ukusu (dovoljna je 1 žličica Vegete, 1/2 kašičice soli i prstohvat bibera).
Na aluminijsku foliju prvo rasporedite piletinu i škampe (ako je potrgana, ostavite na miru) i na vrh rasporedite tanke kriške slanine. # Na vrh stavite kriške belog mesa, malo posolite i premažite pripremljenim nadjevom.
Sve zarolajte u rolat, još malo posolite i posolite i umotajte u aluminijsku foliju.
U dublji pleh sipajte malo vode i umotane kiflice sastavite i pecite na 200 C oko 45-50 minuta.
Izvadite ga iz rerne, malo otvorite foliju, pa vratite u rernu i pecite još 20-30 minuta, dok korica lepo ne porumeni.
POSLUŽIVANJE:
Možete ga poslužiti sa ukusnim prilogom od povrća dok je još topao, ali će se ipak lakše rezati ako pričekate da se malo ohladi. Ukusno je i hladno, pa ga pripremite rano… Dobar tek! ;))


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*