Šporeti I Ostalo, Pogledajte Samo Gde Suše Suđe: 0vo Je Kuhinja Bilje Jeftić I Ace Ilića (Foto)


Muzički duo je ljubazno dozvolio televizijskim ekipama da uđu u njihovu toplu i gostoljubivu porodičnu kuću u više navrata, dajući im pogled iznutra na njihova izuzetna ulaganja i besprekoran ukus dok svoju dvospratnu kuću ukrašavaju u raskošnom stilu. Elegantno stepenište ukrašeno kitnjastim namještajem razdvaja spavaće sobe od dnevnog boravka i blagovaonice. Međutim, kuhinjski deo šarmantnog doma Biljane Jevtić i Ace Ilića ostaje skriven i netaknut od znatiželjnih očiju javnosti.

Centar interesovanja vatrenih pratilaca puta muzičkog para neočekivano se pomerio u ćošak, zahvaljujući njihovom nasledniku, studentu prava Ivanu. Uprkos kompaktnim dimenzijama kuhinje, idealno je pogodna za tročlanu porodicu, što nagoveštava mogućnost da u domu žive dva iskusna kuvara.
Dok je Birja zadužena za osnovnu pripremu, Aka uživa u pravljenju ukusnih jela i ističe važnost dodavanja različitih začina pored uobičajene soli i bibera. Kuhinja odražava utjecaj španjolske arhitektonske estetike, sa svijetlo žutim elementima koji se neprimjetno stapaju sa čistim bijelim pločicama i elegantnim sivim radnim pločama kako bi stvorili živahan i energičan prostor za kuhanje.

Poznata srpska narodna pevačica Biljana Jevtić peva “Evo ti Surka na Drana”, “Cleret da je oji životo”, “Opasna je igla ta”, “Suzo gedina” Osvojili su srca publike svojim iskrenim melodijama, uključujući i hitove. kao što je . Biljana je rođena 17. oktobra 1959. godine u selu Gurejaci, između Aleksinca i Niša, a od ranih 80-ih godina živi i svira u Beogradu. Srećno je udata za pevača Aleksandra Ako Iliča i ima sina Ivana.
Biljanina solo karijera započela je u Kulturno-umetničkom društvu Nica, gde je svoj talenat pokazala pevanjem pesme “Anica ovče čuvala” na prestižnom takmičenju “Prvi glas Srbije”.

Svojim izvanrednim nastupom ne samo da je osvojila srca publike, već je dobila priznanje i od Radmile Todorović Babić, koja je pozvala Biljanu u Beograd da snimi svoj debi album. Godine 1983. Biljana je objavila svoj prvi album “Biće bolje” i započela svoju briljantnu karijeru. Od početka je uspevala da pridobije kritičare i publiku, a potom je objavila još deset albuma, od kojih su najuspešniji „Evo ti srce na dlana” i „Krelet da je ovaj život”. Nastupala je na pozornicama poznatih muzičkih festivala kao što su „MESAM“, „Hit parada“, „Biseri Moravske“, „Lira“, „Grand“ itd. U pratnji svog supruga Acea Ilitcha proputovala je svijet, od Australije do Sjedinjenih Država. Mnogi je smatraju jednom od najboljih folk pjevačica svog vremena.

Rođena 1959. godine u toplanskom selu Nišava, Biljana Jevtić je doživela živopisno odrastanje u velikoj porodici. Živjela je u maloj dvosobnoj kući sa roditeljima, sestrom, bakom, djedom, stricem i ostalom starijom rodbinom, a uprkos mnogim poslovima na selu, djetinjstvo se sjeća kao vrlo idiličnog. Bilijana ujutro ide u školu, a popodne pomaže roditeljima u kućnim poslovima ili pohađa terenske kurseve. Ljeti bi ga otac nježno čupao za kosu u pet ujutro, dajući mu znak da ustane i iskoristi dan. Zanimljivo, Biljani ništa nije bilo teško i uvek je uspevala da odvoji vreme za učenje i uživanje u društvu svojih vršnjaka. Živahni subotnji plesovi u Grayachu posebno su fascinantni.

Ovo druženje pruža jedinstvenu priliku da se svi opuste i uživaju. Međutim, zbog očeve strogosti i tradicije, djevojčice su uvijek bile u pratnji majki. U osnovnoj školi primljena je u srednju elektrotehničku školu u Nici sa odličnim uspehom. Prve dve godine svakodnevno je putovala autobusom od Greyacha do Niša, ali se na kraju preselila kod tetke. Tamo je započela svoju pjevačku karijeru u kulturno-umjetničkim krugovima. Kroz rad sa članovima KUD-a imala je priliku da pokaže svoje talente širom bivše Jugoslavije.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*