SIPALA JE OMEKŠIVAČ ZA VEŠ U SUDOPERU, ALI NE ZB0G SMRADA: Ono Što Se Potom Desilo Bacilo Je U NEVJERICU, NEMOGUĆE


Ako smo i mislili da se omekšivač za veš može koristiti samo za mekšu i mirišljavu odeću, zaljubljenici u čišćenje na društvenim mrežama stalno pokazuju da to nije tako i otkrivaju mu nove svrhe.

Često se u videozapisima o čišćenju na TikToku, Tviteru i Instagramu omekšivač za veš spominje kao sredstvo s više mogućih namjena: od sredstva za difuzore za osvježavanje prostora, pa do upotrebe kod pranja prašnjavih radijatora ili prljavih tepiha, prenosi „The Sun“.

Pranje sudopere
Popularna britanska influenserka Mrs. Hinč pokazala je svojim brojnim fanovima kako ona s omekšivačem pere i kuhinjsku sudoperu, koja nakon toga blista i miriše na tek opranu odjeću. Sudoperu prvo zapuši i u nju ulije dva puna čepa omiljenog omekšivača, pa ravno iz kuhala za vodu doda i vruću vodu.

– Omekšivač ostavite da djeluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako je ostalo prljavštine – savjetuje Mrs. Hinč.

Pranje prašnjavih radijatora
Jedna je žena na TikToku pokazala kako prašnjave radijatore pere sunđerom, vrućom vodom i omekšivačem.

– Omekšivač za veš na starom i prašnjavom radijatoru: sada izgleda kao nov i sjajno miriše – podijelila je.

Brisanje prašine
Korisnica „Clean Queen“ pokazala je na TikToku svoj vrlo jednostavni trik kako s omekšivačem spriječava da se prašina sakuplja na lajsnama vrata. – Sipajte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će spriječiti da se opet brzo skupi prašina – kaže ona.

Osvježavanje WC-a
Mnoge su žene na društvenim mrežama pokazale kako, nakon što WC školjku dobro operu, direktno u vodokotlić sipaju omekšivač kako bi kupatilo zamirisalo pri svakom puštanju vode.

Pranje ulaznih vrata
Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata – piše jedna Instagram korisnica, a s malo tople vode, omekšivačem i sunđerom, ona izgledaju kao nova. Također jedna TikTok korisnica, pod nadimkom Nic, podijelila je kako u difuzor sa trskom dodaje omekšivač i vodu, a onda vrati već korišćene štapiće trske.

– Miriše nevjeroatno, bolje nego prije – napisala je.

Čišćenje tepiha
Ako želite otkriti koliko prljavštine ima na tepihu ispred ulaznih vrata ili onom u kupatilu, operite ga u kadi s vodom i omekšivačem, savjetuju ljubitelji čišćenja. Za najbolji efekat preporučuju pranje tepiha u penušavoj kupki, a zatim dodavanje malo omekšivača kojeg ostave da djeluje 30-ak minuta prije ispiranja.
novi.ba


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*