SNJEŽANA JE NAPOKON UPOZNALA JUNAKA KOJI JU JE SPASIO OD OLUJE: ‘Ti si sada dio moje obitelji’


Ivan Metikoš (25) u nedjelju se prvi put susreo sa Snježanom Fajfar nakon što ju je prošle srijede spasio od olujnog vjetra na zagrebačkim Srednjacima. Ona je plakala i prozvala ga članom svoje obitelji

Ti si heroj! Spasio si mi život!, vikala je sretna i uplakana Snježana Fajfar dok je trčala u zagrljaj svom heroju Ivanu Metikošu (25).

Bio je to njihov prvi susret nakon što ju je Ivan prošle srijede spasio od neviđenog olujnog nevremena, koje se svom silom obrušilo na Zagreb. Snježanu je ono zateklo na povratku u stan na Srednjacima. Ostala je prikovana kraj prometnog znaka. Oko nje je padalo, letjeli su granje, pijesak, kamenje i kiša. Sve je izgledalo kao u hororu, a te trenutke uspio je snimiti njezin susjed.

 

Ivan se ondje našao slučajno. Samo minutu prije početka nevremena nalazio se blizu s djevojkom Krešimirom. Otišao je baciti smeće u kontejner, koji je vjetar u tim trenucima doslovno odnio. Oluja je srušila i jednu granu, koja je umalo pala na Ivana, pa je s djevojkom pobjegao u auto. Pokušali su ga preparkirati i maknuti što dalje od stabala.

– Bili smo u Ulici braće Domany kad je ispred nas pala bandera. Nismo mogli izaći na Horvaćansku, pa smo samo željeli maknuti se. Spazili smo ženu kako se drži za stup. Vrištala je toliko jako, gotovo neljudski, da smo je morali primijetiti – opisala je Krešimira.

24sata

Prvo joj je ona željela pomoći, no Ivan je rekao kako će on otići po ženu. Bojali su se da je vjetar doslovno ne odnese te da ne pogine.

– Čim sam vidio gospođu koja je vrištala i trebala pomoć, izašao sam iz auta i odveo je na sigurno. Nisam se bojao, no nije bilo lako doći do zgrade. Ona je samo rekla kako živi tu blizu – izjavio nam je Ivan.

Kad su bili blizu, došao im je pomoći još jedan muškarac te su neko vrijeme stajali na sigurnom uz zgradu.

 

– Ja sam za to vrijeme razmicala stvari u automobilu jer nisam znala hoćemo li je nekamo prevesti. Nakon pet minuta Ivan se vratio i otišli smo k njegovim roditeljima – dodala je Krešimira.

Zagreb: Muškarac koji je spasio ženu od olujeFoto: Lovro Domitrovic/PIXSELL

Snježana tijekom susreta nije mogla suspregnuti suze te je rekla kako su joj svi oni trenuci bili izrazito stresni.

– Meni fali komad filma. Ne znam što se odvijalo nekih pola sata, imala sam totalni blackout. Ne znam jesam li rekla i hvala. Iskreno, ne bih vas ni prepoznala. Nisam imala pojma da me spasio tako mlad i zgodan muškarac – rekla je iskreno Snježana. Dodala je kako je za nju napravio što nitko drugi nije. Pojasnila je da su neki drugi samo produžili dalje te kako je sretna što je njezina poruka, da ga želi upoznati, došla do njega.

Zagreb: Muškarac koji je spasio ženu od olujeFoto: Lovro Domitrovic/PIXSELL

– Napravio si nešto za mene što nitko nikad nije napravio. Ovo je heroj, stvarno vrijedan svega. On je sada dio moje obitelji i svi bi se trebali ugledati na njega – rekla je emotivna Snježana.

24sata.hr


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*