NOVAK NA KAMERU NAPISAO PORUKU DJECI IZ RIBNIKARA: Đokovićev potez probudio je u svima lavinu emocija


Novak Đoković trijumfalno je počeo nastup na Mastersu u Rimu. Srpski as slavio je nad Tomasom Ečeverijem sa 7:6, 6:2.

Po završetku meča uslijedila je uobičajena praksa da se pobjednik potpiše na kameru.

Novak je imao izuzetno emotivnu poruku koja nikog nije ostavila ravnodušnim:

– Sveti Vasilije Ostroški, moli boga za nas. OŠ Ribnikar.

3457774-h-ff

FOTO: PRINTSCREEN

Kurir sport

NAPITAK ZA IMUNITET U KOJI SE NOVAK ĐOKOVIĆ KUNE

Ako do sada niste probali sok od celera ili ste ga vešto izbegavali, vrijeme je da to prestanete. Celer, povrće koje je pronađeno još u Tutankamonovoj piramidi, sadrži vrlo malo zasićenih masti i holesterola. U ishrani se koristi koren, stabiljka i list, a tokom poslednjih godina stekao je veliku popularnost, piše Mondo.rs.

Njegov sinonim je “tečni lijek”, a hladno ceđeni napitak ima specifičan ukus i miris kojima mnogi ne mogu da odole. Ipak, najveća prednost ovog napitka krije se u jačanju imuniteta. Sama biljka i njeno sjeme sadrži jedinjenja koje nutricionisti nazivaju fitonutrijentima. Ona imaju snažna antioksidantna i protivupalna svojstva, za koja su zaslužni apigenin i luteolin.

Vitamin K, dobijen iz biljaka kakav je celer, jedan je od najefikasnijih u zaštiti od osteoporoze i preloma ili napuknuća kostiju. Ovaj vitamin omogućava taloženje kalcijuma u kostima i sprječava stvaranje osteoklasta, odnosno stanica koje razgrađuju kosti.
“Ovaj sok je pun minerala, soli i još neotkrivenih elementa koji čiste vašu jetru. Čini čuda, kako za mene i moju ženu, tako i za našu djecu. Doduše, oni ga ne uzimaju čistog, već s dodatkom soka od krastavca ili jabuke”, otkrio je Novak Đoković svojim pratiocima na društvenim mrežama ističući da smatra da je upravo ovaj sok ključ njegovog jakog zdravlja.

U nastavku pogledajte kako da ga napravite:


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*