DEČKO ME STALNO KRITIKUJE I TRAŽI MI MANE, GOTOVO SVAKI DAN MI KAŽE NEŠTO RUŽNO…


Dečko me stalno kritikuje i traži mi mane, gotovo svaki dan mi kaže nešto ružno. Te sam neodlučna, pa sam škrta, uz mene je izgubio svu slobodu, pa mi ružno stoji karmin, pa trebam da sredim zube, što se ne ofarbam, ružna mi je košulja…svaki dan nešto. Ucjenjuje me da mogu ići negdje s njim ako ću se “spremiti za 10 minuta”, govori mi da mu se ne obraćam jer mu treba mir i privatnost, itd.

 

Kada sam s njim, stalno sam oprezna da ga ne iznerviram s nečim, bojim se i progovoriti i samo se sklanjam da mu nisam na očima. Prije bih reagovala i pokušala pričati s njim, ali sam se umorila. Kada mu smireno kažem da je najbolje da se raziđemo i da ide svako u svom pravcu i da si nađemo ljude koji će nam bolje odgovarati, on krene da plače, da mi govori da sam najbolja, da mu je uz mene život savršen, da me voli. I tako u krug stalno, nalazim se u paklu iz kojeg ne mogu da izađem. Želim van, ali ne znam kako.

BONUS:

BANANITA KOLAČ KOJI JE OSVOJIO INTERNET

 

 

Raskošni domaći kolač nadmašio je sve dosad poznate poslastice sa bananama pa nije ni čudo što je osvojio internet!

Sastojci:

Za tijesto:

– 9 jaja
– 9 kašika šećera
– 9 kašika mljevenih oraha
– 2 kašika brašna
– 1/2 kesice praška za pecivo

Za fil:

– 1 litar mlijeka
– 2 pudinga sa ukusom vanile
– 4 kašike brašna (vršne)
– 2 kesice vanila šećera
– 250 grama putera
– 2 kašike šećera u prahu

Čokoladna glazura:

– 120 gr čokolade za kuvanje
– 80 gr putera
– 8 kašika slatke pavlake

I još:

– 6 banana
– 400 ml slatke pavlake
– sok iz jednog limuna

Priprema

Testo:

Odvojiti bijelanca pa ih ulupati u čvrst snijeg, dodati šećer, jedno po jedno žumance i mutiti miskerom daok se ne dobije gusta masa.

Pomiješati orahe, brašno i prašak pa pažljivo dodati smjesi od jaja. Pecite u plitkom, velikom plehu. Hladno tijesto presijecite na dva dijela.

Fil:

Pomiješajte brašno, puding i vanilin šećer s malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da se kuvate, dodajte šećer (količina po želji) i kad provri dodajte puding. Ohladite fil i povremeno promiješajte da se ne uhvati korica.

Umutite pjenasto puter sa šećerom u prahu pa postepeno dodajte puding sobne temperature,pise namirnice.ba

Filovanje:

Na tanjir staviti dio tijesta, prelijte polovinom fila, pa stavite drugi dio tijesta i ostatak fila.

Oljuštite banane, rasijecite ih po dužini na pola i poprskajte ih limunovim sokom pa poslažite po filu i prelijte glazurom.

Možete umotati folijom donji dio kolača da vam se glazura ne sliva previše, ali banane treba dobro zaliti glazurom da ne pocrne.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*