DA LI SE SJEĆATE SERIJE “KAD LIŠĆE PADA?”: P0gledajte Kako Danas Izgledaju Glumci


“Kad lišće pada” je turska televizijska serija, snimana od 2006. do 2010. godine, koja se od 2011. do 2012. emitovala na kanalima u Bosni i Hercegovini.

Priča je smještena u sadašnje vrijeme i prati sudbinu patrijahalne porodice Tekin. Glavni likovi su Ali Riza Tekin, glava obitelji, njegova supruga Hajrije i petoro djece: kćeri Fikret, Leyla, Necla i Ajşe i sin Şevket. Ali Riza Tekin je strog i požrtvovan otac i važi za poštenog i vrijednog čovjeka. Čini se da miran i skladan odnos obitelji Tekin ništa ne može narušiti.

Njihova sudbina se mijenja iz korijena kada Ali Riza, iz moralnih načela, daje ostavku na mjesto predsjednika općine. Slijedi selidba u Istanbul, gdje Necla upisuje fakultet. Upravo ovaj odlazak u veliki grad predstavlja simboliku naslova, jer njihov, do tada idiličan, život počinje raspadati kao jesenje lišće. Fikret raskida zaruke sa čovjekom kojeg istinski voli, jer Ali Riza smatra da njegova porodica nije poštena ni dostojna Tekinovih.Interesting For You

Ujedno, njen otac je jedini koji vidi koliko je Fikret sposobna i jedinstvena i pokušava i njoj uliti samopouzdanje i samopoštovanje, ali na surov način. I ostali njegovi potomci upisuju ili završavaju škole: Necla upisuje arhitekturu, Leyla ide na pripreme pred koledž, Şevket se vraća iz vojske i počinje raditi kao bankar. Ali, uskoro tama pada na Tekin. Necla se zaljubljuje u splektaroša Oğuza, kojeg je njen otac upoznao po dolasku u Istanbul i odmah prozreo njegove namjere. Ali, Leyla ima ozbiljne planove s Oğuz, koji ruši njene snove na najsuroviji način.

VIDEO:

Şevket na poslu upoznaje manipulativnu i lukavu Ferhunde, koja ne bira sredstva kako bi ga uvjerila da se njom oženi i u tome i uspijeva, kao i u ucenjivanju Oğuza da se oženi Lejlom. Ovim brakovima Şevket i Leyla upadaju u pravi pakao. Necla je ljubomorna na sestrin brak i postaje njena ljuta rivalka. Fikret jedina shvata kakva je nesreća zahvatila njenu porodicu i želi pobjeći od svega.

Spletkarenje, životarenje, ljubav, porodica su sve ono što je obilježilo seriju, a u videu iznad pogledajte kako izgledaju glumci danas


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*