Evo Šta Znači ZELENI KRUG 0ko Kuhanog Žumanceta I Da Li Treba Da Pojedete Takvo Jaje Ili Ne


Kada primijetite zeleni krug oko žumanceta, da li treba da pojedte takvo jaje ili ne? I zašto dolazi do takve promjene boje? Sigurno vam se makar jednom desilo da nakon kuhanja uočite taj detalj.

Zelenkasta odnosno zelenkasto – siva boja jeste vizuelni dokaz gvođže sulfida, hemijskog jedinjenja koje se stvara između žumanca i belancca. A nastaje jer gvožđe iz žumanca reaguje na vodonik- sulfid iz belnaca kada je jaje prekuhano. Tako pripremljeno jaje može da se jede, piše Huffington post.

VIŠE NA WEBU

 

Ovo je ubica prostatitisa! Muškarci, pročitajte odmah!
ProstaNormal

Prostatitis će nestati za 2 noći! Zapišite ovaj recept
ProstaNormal

Najefikasniji način za mršavljenje
Erdemclinic

Gljivice na noktima nogu nestat će u 3 dana nakon ovoga!
Noktal
Zeleni prsten može da bude uzrokovan i velikom količinom gvožđa u vodi za kuhanje, navodi se na extension.umn.edu gdje se takođe ističe da zeleni krug nije opasan po zdravlje.

Međutim, predugo kuvanje jajeta pogoršava svarljivost proteina koje sadrži i smanjuje njegov kvalitet.

Ako želite da jaje bude meko kuhano, ubacite ga u vrelu, ali ne i proključalu vodu, a zatim ih od momenta ključanja kuhajte oko četiri i po minuta. Sklonite ih sa ringle i ostavite da odstoje jedan minut. Jaja nikada ne kuhajte kada ih uzmete direktno iz frižidera, već sačekajte da budu sobne temperature. Ukoliko želite tvrdo kuvana jaja, ona treba da se kuhaju osam minuta od trenutka ključanja voda, poželjno je da ih nakon toga potopite u u hladnu vodu, jer se tako olakšava skidanje ljuske.

 


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*