SUPER KREMPITE – JEDNOSTAVNO BRZO I FINO ZA ČAS POSLA GOTOVO !


Recept sam dobila od seke, predobar je, krema je odmah čvrsta, a brže su gotove nego bilo koji kolač sa kremom. E da još jedna mala napomena – nisu preslatke, a kad ih probaju vole ih i oni koji ne jedu kolače!!!!
Sastojci
– 1 paket listanog tijesta (za dvije kore)
– 2 litre mlijeka 2,8 mm
– 0,5 litre vode
– 6 jaja
– 6 velikih žlica glatkog brašna

– 1 gustin (20 dag)
– 3 vanilin šećera
– 25 dag šećera
– 7 dl slatkog vrhnja
– 2 kremfixa
– šećer u prahu

Priprema
Lisnato tijesto razvaljati pa ispeći na okrenutoj tepsiji. Prije pečenja, tijesto malo izbosti vilicom.

Moj način kuhanja krempita:

Staviti u veliku posudu ovim redom: vodu, mlijeko, žutanjke, vanilin šećer, 20 dag šećera, brašno i gustin. Naravno kako koji sastojak dodate tako malo promiješajte mutilicom. Sad povremeno promiješajte sastojke, a kad primjetite da je već dosta zagrijano, počinje se pomalo na dnu zgrušavati, miješajte energičnije neprekidno dok ne zakuha. Kad je krema zakuhala, opet ju možete laganije miješati još desetak minuta jer sad više neće zagoriti niti se napraviti grudvice.

Maknuti kremu sa štednjaka. Umutiti bjelanjke i 5 dag šećera u čvrsti snijeg pa ga umiješati u toplu kremu. Ovaj je postupak osim samog sastava krempite jako bitan jer se šlag ne smije razvodniti nego trebaju ostati male rupice. Ja to lagano miješanje izvedem tako da mutilicom dio snijega potisnem u kremu pa polukružno mutilicu podignem na drugom djelu posude natrag i preostalu kremu sa mutilice energično tresnem u zdjelu i tako sve dok ne potrošim snijeg. Ne znam koliko sam jasno opisala, ali vjerujem da većina radi ovakve kreme pa će svatko primjeniti svoj sistem.

Gotovu kremu izliti na koru koju smo stavili u najširi duboki pleh te pustiti da se ohladi. Umutiti slatko vrhnje, dodati 1-2 kremfixa. Ohlađenu kremu po vrhu viljuškom lagano ogrebati da postane hrapava kako se kasnije nebi odvajao šlag od kreme :), namazati šlagom i poravnati ga.

Na kraju, drugu koru odrezati na kvadratiće kako bi nam bilo lakše rezati krempite i složiti ih na šlag, staviti još pola sata u hladnjak pa rezati krempite, posuti šećerom u prahu i jesti.

Tepsija 32×36 cm.

Naravno kremu možete skuhati i po onom sistemu da se svi sastojci pomiješaju u pola litre vode pa dodaju u kuhano mlijeko i kuhaju dok se zgusne..

Preuzeto sa: najbolji-recepti.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*