Malo Ko Zna Da Krasula Može Da Procveta: Dodajte 2 Sastojka U Saksiju I Gledajte Kako Buja Kao Luda


Stalno će rasti i razvijati se

Drvo novca ili krasula je biljka za koju se u Feng šuiju smatra da je magnet za obilje. Ova vrsta sukulenta ima okrugle mesnate listove koji podsećaju na kovanice.

Nije komplikovana za održavanje, zahteva tek povremeno zalivanje (jednom u 14 dana) i povoljno svetlo. Prema verovanju, što više raste, to više novca privlačite.

Malo ko zna da ova biljka može da procveta, a njeni cvetovi su simbol lepote i obilja. Kako bi vaše drvo novca bilo zdravo, negovano i s puno cvetova, pokušajte da ga prihranite prirodnim sastojcima. Potrebni su joj kalcijum i fosfor koji pozitivno utiču na razvoj korenja, ali i na formiranje novih izdanaka.

Biljka koju morate imati u kući: Zovu je „drvo novca“, evo gde treba da je čuvate da biste se obogatili

Jedan od najboljih izbora za organsko đubrenje krasule su ljuske jajeta koje su izuzetno bogate kalcijumom. Ljuske jajeta sameljite u mlinu za kafu, pa jednu kašiku dobijenog praha pomešajte sa šećerom i s jednom kašikom zemlje. Sve dobro izmešajte, stavite u teglu, pa zalijte biljku. Za dodatni efekt možete samleti koru od banane koja je takođe odličan način da prihranite cvet.

U proleće iznesite drvo novca na svež vazduh ili češće provetravajte stan.

Ipak, najvažniji sastojak za razvoj biljke je ljubav. Cveće oseća vašu energiju, a ako ga negujete s puno ljubavi moguće je da će stalno rasti i razvijati se.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*