ČAROBNI KOLAČ OD JABUKA – MOGU REĆI I NAJBOLJI KOLAČ OD JABUKA KOJI SAM PROBALA


Sastojci:
Gris 1 čaša
Brašno (oštro) 1 čaša
Šećer 1 čaša
Prašak za pecivo 1 paketić
Vanilin šećer 1 paketić
Jabuke po potrebi i želji
Cimet po želji
Margarin za kolače po potrebi

INTERESTING FOR YOU

Ovaj trik sagorijeva masnoće dok spavate! Probajte večeras
More…
314
79
105

Da li imate više od 80 kg? Doći ćete do 56 kg! Zapišite recept
More…
471
118
157

dama smršavila 11kg samo radeći ovo!
More…
498
125
166
Priprema:
Predložene količine su ovdje isključivo informativno. Inače koju god veličinu čaše/šalice iskoristite biti će dobar recept. Samo pripazite da su omjeri namirnica raspoređeni u pravilnim trećinama.
U dublju posudu dodajte 1 čašu od 3 dcl brašna, istu čašu griza, te na kraju čašu šećera. Dodajte i jedan paketić praška za pecivo i paketić vanilin šećera. Sve suhe sastojke pomiješajte.
Dno protvana nauljite i posipajte brašnom da se kolač ne zalijepi, a zatim preko svega rukama posipajte suhu smjesu (griz, šećer i brašno).
Sloj suhe smjese ne treba biti debeo, već dovoljan da pokrije i da se kroz njega ne vidi dno protvana. Preko suhe smjese posipajte obilnu količinu ribanih jabuka (nije ih potrebno cijediti prije) s malo mljevenog cimeta.
A preko jabuka ponovno posipajte suhu smjesu dok ih u potpunosti ne prekrijete. Postupak ponavljajte sve dok imate jabuka i suhe smjese, ili vam stane sve u protvan.
Na kraju po kolaču naribajte margarin i stavite ga peći u pećnicu na 200 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne vidite da je dobio lijepu zlatnu boju.
Preuzeto sa: najbolji-recepti.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*