PRIPREMITE SV0JE MUŠKATLE ZA „ZIMSKI SAN“: 1 Trik Obećava Da Će Cvjetne Ljepotice Biiti Bujne I Sljedeće Godine


Omiljene cvijetnice lako možete da sačuvate do narednog proljeća

 

Muškatle su omiljeno baštensko cvijeće u većini kuća. Lake su ga uzgajanje, izdržljive i mjesecima su okićene raskošnim cvjetovima.

Da bi muškatle preživjele zimu, prije prvih mrazeva trebalo bi ih orezati na oko 20 centimetara i ručno sa njih skinuti uvele listove i cvjetove. Saksije i žardinjere sa muškatlama sklonite u dobro osvijetljenu prostoriju u kojoj temperatura neće prelaziti desetak stepeni.

VIŠE NA WEBU

 

5.510 e za sedmicu? Provjerite metodu koja će Vam pružiti
Stellar

Imate li 100 eura? Sutra ćeš imati 33.000
Stellar

Porodica iz Sarajeva ima mnogo para
Stellar
We All Saw It, But Never Actually Realized It
Zestradar
Za dodatnu uštedu energije biljaka tokom jeseni i zime skidajte sa njih mlade izdanke, jer je i muškatlama potrebno nekoliko mjeseci da miruju i da prikupe snagu za novo cvjetanje. Zalivajte ih jednom u dvadesetak dana, tek toliko da zemlja na površini ne bude sasvim suva.

Ukoliko živite u malom stanu i nemate dovoljno prostora da smjestite sve posude sa muškatlama, poslužite se trikom koji koriste uzgajivači.

Odsecite vrhove bez cvijetova i stavite ih u hormon za oživljavanje koji stimuliše razvoj žilica, a onda posadite reznice u jednu veću saksiju ili žardinjeru i smjestite je blizu izvora svjetlosti.

Na proljeće presadite reznice u saksije i uživajte u bujnim cvjetovima do jeseni.

NOVI.BA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*