U NOĆI IZMEĐU 12 I 13. AUGUSTA OČEKUJE NAS METE0RSKA KIŠA: 0vim Znakovima Će Ispuniti Sve Želje


Svake godine između 17. jula i 24. avgusta, na Zemlji se događa poseban meteorološki fenomen – Perzeidi, koji je jedan od najaktivnijih meteorskih rojeva u blizini naše galaksije. Ovaj fenomen često daje dojam da padaju zvijezde.

Najviši vrhunac aktivnosti Perzeida uvijek se događa oko 12. avgusta, kada se može očekivati i do 60 meteora na sat.

#Lupon

U 2023. godini, vrhunac Perzeida će se poklopiti s tankim mjesecom u fazi opadanja, stvarajući relativno tamnu noć – idealne uvjete za posmatranje ovog spektakla na nebu.

Šta su Perzeidi?

Perzeidi su meteorski roj koji nastaje od kometa 109P ili Swift-Tuttle. Na svojoj eliptičnoj putanji oko Sunca, komet gubi čestice i postupno se raspada, ostavljajući za sobom oblak prašine i krhotina. U avgustu, Zemlja prolazi kroz orbitu kometa Swift-Tuttle dok se kreće oko Sunca. Kada krhotine ovog kometa udare u Zemljinu atmosferu velikom brzinom, to uzrokuje svijetle bljeskove molekula zraka koji nam izgledaju kao padajuće zvijezde. Neki vjeruju da, ako vide “zvijezdu padalicu”, mogu zaželjeti želju i da će postojati veća vjerojatnost da im se ta želja ostvari.

Prema astrologiji, neki znakovi zodijaka imaju razloga vjerovati da će ova kiša meteora ispuniti njihove želje, čak i ako ne posmatraju nebo.

Blizanci

Blizanci iznad svega teže lakoći. Kao vazdušni znak, žele slobodu i ne žele se osjećati sputano ili opterećeno. U posljednje vrijeme, mogu osjećati teret obaveza i sudbine. Perzeidi će im pomoći osloboditi se dijela tog tereta i omogućiti im da se opuste i udalje od svega. Ovo može pružiti hrabrost za budućnost i pokazati da uspjeh jednom postignut može biti postignut opet i opet.

Vage

Perzeidi će Vagama pokazati put iz “slijepe ulice” u kojoj su se nedavno osjećali. Osjećat će da su slijedili očekivanja i ideje koje nisu nužno njihove. Kao osobe koje teže ravnoteži, važno im je zadovoljiti druge, ali shvatit će da, na kraju, svi gube ako sami ostaju zanemareni. Raditi iz istinskih uvjerenja i pravog unutarnjeg poriva omogućit će im da procvjetaju i postanu sjajne osobe za svoje bližnje.

Strijelac

Strijelci možda nisu svjesni brzih, neispunjenih želja. Ovo je savršeno vrijeme da se otvore prema novim iskustvima, prema sebi i svijetu. Sada su otvoreni za eksperimentiranje jer znaju da mogu naučiti iz negativnih iskustava i da ih to neće poremetiti previše. Iako možda nije Perzeide doveo do ove točke, pomoći će im da shvate da se najbolje oslobađaju kad to rade sami, što je ono što žele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*