OD KORIJENA DO LISTA 0P0RAVLJA BILJKU: U Vodu Samo Dodajte 1 Namirnicu – PRAVA INFUZIJA (VIDEO)


Potrebna su dva sastojka, od kojih je jedan voda.

Ukoliko imate dosta biljaka kod kuće, sigurno će vas obradovati recept za smesom koja oporavlja biljke.

Sve što vam je potrebno je kora od banane koju ostavite u vodi da prenoći i otpusti sve korisne sastojke.

Nakon ovoga sa vodom zalijte biljke i brzo ćete u očiti promjenu na listu i stablu.

https://www.instagram.com/reel/CbhylheFflF/

Domaći rastvor koji sobno cvijeće obožava

Sobne biljke izgledaće ljepše i bujnije ako u vodu za zalivanje i orošavanje listova dodate sastojak koji sigurno imate u kući

Iako tokom zime sobno cvijeće ne zahtjeva posebnu njegu, neophodno je da mu obezbijedimo dovoljnu količinu svjetlosti, vode i prihrane kako bi lijepo napredovalo.

READ MORE
Share Story
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Copy
About
Login
Za dodatnu zaštitu, jačanje i intenzivniju boju listova sve češće se preporučuje upotreba tečnosti koju su za njegu cvijeća koristile i naše bake – kombinacija vode i običnog mlijeka.

Za zalivanje, trebalo bi kombinovati dvije trećine mlijeka i jednu trećinu vode. Ovom tečnošću zalivajte sobne biljke jednom u dvije do tri sedmice. Ključno je da ne pretjerujete sa zalivanjem, da ne bi došlo do truljenja korijena i propadanja biljke.

Za dodatnu ljepotu listova orošavajte ih tečnošću napravljenom od mlijeka i vode u jednakoj razmjeri. Orošavanje listova možete da obavite jednom u sedam do deset dana pomoću bočice sa raspršivačem.

Takođe, pazite da ne pretjerate sa orošavanjem, jer će se u tom slučaju na listovima može nakupiti mliječna mast i širiti neprijatan miris.

Zašto je mlijeko dobro za sobne biljke?

Mlijeko sadrži kalcijum koji je neophodan za rast i razvoj. Manjak kalcijuma utiče na to da biljke nikada ne ispune pun potencijal u smislu rasta.

Kad dobiju ovaj važan mineral preko korijena i listova, biljke će dobiti i dovoljno hranljivih materija koje podstiču razvoj, bujanje i intenzivniju boju listova.

(Telegraf.rs)


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*