KO IMA OVU BILJKU U KUĆI, MUHE KOD NJEGA NE ULAZE: 0vo Ljeto Nećete Vidjeti Nijednu Muhu U Kući, Samo Trebate Da Zasadite Ovu Biljku, MUHE JE NE PODNOSE


Topli dani su pred nama i mnogi se tome raduju, međutim, zajedno sa njima dolaze i insekti sa kojima se mnogi teško bore.

Oni koji žive na selu već su navikli da ih muhe redovno posećuju, pa na razne načine pokušavaju da se izbore sa njima. Veoma je nezgodno, naročito kada imate goste, neprestano mlatarati rukama ili muvalicom ne bi li se riješili dosadnih insekata, koji na kraju stvore ozbiljnu frustriraju. U gradu je malo drugačija situacija, međutim, ni oni koji žive u urbanim sredinama nisu pošteđeni tih štetočina koje najčešće kidišu na kuhinju i na taj način mogu da prenesu mnoge zaraze i bolesti.

Međutim, stručnjaci napominju da treba samo malo ekperimentisati i da su rješenja nadohvat ruke, a često i u našoj kuhinji. Oni tvrde da pored redovnih metoda odbrane od insekata, poput mreža, postoje i lakši načini da se izborite sa njima.

Kako tvrde, sve što je potrebno da muhe pobjegnu istog časa jeste menta. Ona je visoko na listi mirisa koje muhe ne podnose. Ukoliko tu biljku stavite na prozorsko okno, odnosno okapnicu, ona će držati podalje od kuće te uporne insekte čija se najezda očekuje u predstojećim toplim danima.
Pored mente efikasne u borbi protiv muha jesu i druge biljke poput bosiljka i ruzmarina. Džordan Foster iz Fantastične kontrole štetočina je za britanski Ekspres istakao da je odbijanje insekata moguće i sa nekim eteričnim uljima. On je, pored peperminta, preporučio i eukaliptus, lavandu, ali i citronelu. Natapanje pamučnih tufera u ta ulja i postavljanje tamo odakle želite da otjerate “napasti” jeste brz i štedljiv trik.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*