0TJERAJTE ZMIJE IZ DVORIŠTA I NIKAD IH VIŠE NEĆETE VIDJETI U BLIZINI: Treba Vam Samo Ovaj Začin


Postoji mali trik kako biste bili sigurni da nikada više nećete naći zmije u svom dvorištu.

Ako živite u blizini ježa, on je najbolji saveznik protiv zmija koje ih se boje. Niko ne voli da vidi zmiju u vašoj blizini, pa naučite kako da lako istjerate zmije iz bašte i oko kuće i od čega zmije beže. Prva linija odbrane od zmija u naseljima je uredno održavanje životne sredine kako bi se smanjio broj mjesta gdje zmije mogu da se ušunjaju, sakriju i prave leglo

Ako vam se čini da zmije uvijek pronađu put do vašeg dvorišta, držite ih podalje uz pomoć amonijaka. Zmije mrze miris amonijaka. Zato umočite stare krpe ili odjeću u amonijak i ostavite na nekoliko mjesta u dvorištu.

Ulje cimeta i karanfilića – ova kombinacija ne prija zmijama i rasteruje ih. Poprskajte područje koje želite da zaštitite. Priprema ulja od cimeta Ekstrahovano cimetovo ulje koje možete sami da napravite.

Potreban vam je: nekoliko štapića cimeta čisto maslinovo ulje (rafinisano). Stavite kompletne štapiće cimeta u teglu. Štapiće prelijte čistim maslinovim uljem tako da budu potpuno potopljeni. Teglu dobro zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi 3 nedelje. Svaki dan dobro protresite teglu. Poslije tri nedelje procedite ulje kroz gazu u tamniju staklenu flašu. Nakon ovoga, vaše cimetovo ulje je spremno za upotrebu. Broj štapića cimeta određuje se proizvoljno. Najbolje bi bilo da se tegla napuni (najmanje 5-6 štapića na pola litra ulja).

Što je veći broj štapića cimeta, to bolje.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*