MALA CAKA VRHUNSKIH KUHARA: Kunu Se U Ovaj Trik Za Najbolju Smjesu Za Palačinke, Zaista Pravi Čudo Jer Se Tope U Ustima


Donosimo vam recept za najbolju smjesu za palačinke, podiže ovu čuvenu poslasticu na potpuno novi nivo.

Sigurno svaka domaćica i domaćin imaju svoj recept za ovu čuvenu poslasticu. Palačinke su najčešće dobro uvježbani recept koji se sprema narodski rečeno odokativno.

Međutim predlažemo vam isprobate ovaj sastojak jer trik sa njim zaista pravi čuda kako kažu poznati kuhari. Ne možete da pogriješite sa njim jer samo može poboljšati samu struturu smjese, prenosi Žena.rs

Možda zvuči pomalo neobično, ali sve što treba da uradite jeste da u smjesu za palačinke dodate i malo piva!

Pivo zapravo pojačava efekat praška za pecivo u smjesi, odnosno doprinosi da se palačinke malo podignu tokom pečenja, ali da iznutra ostanu meke i pahuljaste.

1255361-palacinke-1-ls
Caka je tome što pivo stvara ugljen dioksid i tako deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, a pritom testo čini rastresitim i izrazito finim, takvim da se praktično topi u ustima.

Možete koristiti bilo koju vrsta piva, ali imajte na umu da će vrsta uticati i na to imaju li palačinke manje ili više sladak ukus. Kuhari uglavnom preporučuju da to bude svetlo. Doprineće i da sama tekstura palačinki bude veoma lijepa, vazdušasta i sa puno sitnih rupica.

Kada je riječ o količini piva, i ona treba da bude proizvoljna, odnosno zavisi od toga koliko mlijeka stavljate u smjesu. Najpoželjnije je da taj odnos bude 50:50, primera radi jedna čaša mlijeka i jedna čaša piva.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*