VIDEO: Muškarac saznao ko mu je donirao bubreg i briznuo u plač – i vi ćete


Emotivan snimak.

Više od devet mjeseci, Dilejn Ivanovski iz Kirkvuda u Misuriju čuvala je veliku tajnu od svog oca, a ta tajna mu je na kraju spasila život.

Dilejn, 25-godišnja medicinska sestra u bolnici Mersi u Sent Luisu, donirala je bubreg svom tati Džonu Ivanovskom, koji je svojoj kćerki mjesecima govorio da ne želi da mu ona bude donorka.

„Rekao sam joj, neću ti uzeti bubreg. Rekao sam joj to otvoreno“, kazao je Džon Ivanovski (60) za ABC News.

Nakon operacije, snimili su njegovu reakciju kada je saznao da je njegova kćerka ipak to uradila.

Džonu Ivanovskom je prije dvije godine dijagnostifikovana IgA nefropatija, vrsta bolesti bubrega koja može dovesti do otkazivanja tih organa.

Bolest je na kraju dovela do toga da Džon Ivanovski bude na dijalizi četiri do pet sati, četiri dana u nedjelji, što je život koji njegova kćerka nije željela za njega.

„Voli da šeta mog psa i da trči sa mojim psom i želi da radi sve te stvari, ali sada je priključen na mašinu“, rekla je za ABC News.

„Mislim da to nije način na koji bi neko trebalo da živi“, dodala je.

 

Delajn Ivanovski je rekla da je, dok je njen tata bio na dijalizi, donijela odluku da mu donira bubreg, uprkos njegovom protivljenju. Inače, mogle su da prođu godine dok se ne pojavi odgovarajući donor. Ona je u tajnosti prošla kroz višemjesečni proces dobijanja odobrenja da bude donorka, a sve vrijeme su živjeli u istoj kući.

Tajna misija, kako je rekla, uključivala je desetine telefonskih poziva sa socijalnim radnicima, ljekarima i medicinskim sestrama bez znanja njenog oca, kao i podvrgavanje analizi krvi i bezbrojnim medicinskim testovima, često na istoj klinici kao i njen tata.

 

 


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*