STARINSKI RECEPT ZA ORASNICE


Orašnice su starinski kolači koji se rado vide na svakom stolu, a izuzetno se lako prave

 

Za ljubitelje slatkiša sa orasima, orasi su jedan od najboljih kolača. Ne treba vam puno sastojaka i lako se prave. Najvažnije je dobro umutiti belanca.

više na linku
by Lupon Media
2h
Poplave u Maleziji: Desetine hiljada evakuisano,
najmanje dvije osobe poginule
MOZGALICA: KOJI BROJ ĆE BITI NA VRHU NAKON POMJERANJA- KOCKE?:- Teže- nego- što- se- čini,- samo- 1%- ljudi- uspije- pogoditi.- Da- li- ste- vi- među- njima?-
Share Story
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp
Copy
About
Login
Sastojci:

Priprema:

Mikserom umutite 3 bjelanjka jednu minutu, pa kašiku po kašičicu dodajte šećer u prahu, bez prestanka mučenja. Kada dobijete čvrst snijeg, dodajte kašiku isceđenog limuna i mutite još pola minuta.

U umućen snijeg od bjelanjaka sipajte 250 g mljevenih oraha i miješajte rukom dok se sve dobro ne sjedini. Kašikom izvadite fil, stavite u sjeckane orahe, pospite orahe i rukom oblikujte rolat, pa ga lagano savijte u polumjesecu.

Masa je mekana, pa nemojte previše pritiskati. Ređati u pleh obložen pek papirom. Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa kada stavite orahe da se peku, smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite 20 minuta.

Ako su gotove prije ovog vremena, izvadite ih da se ne osuše. Kolače možete čuvati do 10 dana u zatvorenoj limenoj kutiji.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*