UMJESTO OMEKŠIVAČA – DODAJTE 2, 3 KAPI OVE NAMIRNICE


Da li znate da ne morate pri svakom pranju da u mašinu dodajte omekšivač za veš? Možete da izbjegnete hemikalije i operete veš da dugo miriše svježe i bude mekši nego ikad, a ova dva sastojka predstavljaju odličnu zamenu.

Sirće
Sirćetom možete ukloniti mrlje sa pegle, očistiti kupatilo, frižider, mikrotalasnu, ali sada ga možete upotrebiti i kao omekšivač. Preporučuje se da koristite destilovano alkoholno sirće i jabukovo sirće. Sipajte u pregradu za omekšivač najviše 3 kašike sirćeta. Veš će biti nevjerovatno mekan i baršunast, a neće se osjećati na sirće.

Eterična ulja
Ako omekšivač koristite isključivo zbog mirisa, takođe postoji prirodna varijanta. Mirisna, opojna i nežna, eterična ulja se koriste u masaži, kozmetici i osvežavanju prostora, a njihove divne mirisne note može primiti i veš. Pomiješajte 2-3 kašike eteričnog ulja po želji sa 2 šolje sirćeta. Dobro izmješajte, pa mešavinu možete koristiti kao klasični omekšivač i sipati je u veš mašinu, ili kao sprej kojim ćete prskati već opranu garderobu.

Za miris svježine, možete koristiti eterično ulje eukaliptusa i nane; ako želite da veš miriše kao da ste stavili parfem, stavite ulje badema, dok će lavanda mirisati na čisto i nježno, piše Najžena.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*