UKLANJA KAMENAC, SKIDA FLEKE S ODJEĆE, A PROZORI ĆE BLISTATI


Jednostavna, ekološka i kvalitetnija zamjena za opasne hemikalije u domaćinstvu je alkoholno sirće

Sredstvo za skidanje kamenca, sredstvo za čišćenje kupatila, omekšivač za odeću, sredstvo za pranje prozora… I tako unedogled.

Koliko sredstava za čišćenje imate kod kuće? Vjerovatno barem pet. Svaki od njih košta preko 300 dinara, ali što kada bismo vam otkrili da sve njih možete da zamenite zdravijom i puno jeftinijom tečnošću -alkoholnim sirćetom.

Da, dobro ste pročitali. Alkoholno sirće je jeftino, a s njim ćete postići čuda u domaćinstvu.

U nastavku pročitajte za što ga sve možete koristiti u svom domu:

Skidanje fleka od znoja

Alkoholno sirće idealan je saveznik u borbi protiv žutih mrlja od znoja ispod pazuha. Natopite majicu u toploj vodi pomešanoj s sirćetom na pola sata, a zatim je stavite da se pere u mašinu za veš. Vaša odjeća biće mekša i potpuno čista.

Zaboravite na omekšivać za veš

Još jedan izvrstan trik za mekanu odjeću i veš jeste sirće. Koliko vam se puta samo dogodilo da su peškiri od pranja postali kruti? U odjeljak namenjen za omekšivač sipajte sirće i vratite mekoću i svježinu vešu.

Prozori kristalno čisti

Umjesto da ih prskate hemikalijama, prozore jednostavno operite sirćetom. Zasijaće kao nikada do sada.

Recite zbogom kamencu

Tvrdokorni kamenac teško je skinuti čak i s najskupljim preparatom za njegovo uklanjanje. O ribanju i bolu u rukama dok ga trljate, nećemo ni da govorimo. Alkoholnim sirćetom natopite područje prekriveno kamencom i pustite barem pola sata da stoji. Kasnije jednostavno četkicom ili krpom prebrišite, a rezultati će vas oduševiti.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*