BILJKA KOJA SPALJUJE BRADAVICE KAO LASEROM


Trava rusa nije samo poznati narodni lijek protiv bradavica, već se koristi i za čišćenje jetre, protiv astme, stomačnih tegoba i žučne kese.
ADVERTISEMENT
Ads by

Rusa ili rosopas, lastavica, lišaj, zmijsko mlijeko, lastavica (Chelidonium majus) je neobično ljekovita biljka koja je bogata žutim sokom koji curi kada je otrgnete. Vjeruje se da laste ovim sokom trljaju oči svojih mladunaca da bi videle (otuda i njen latinski naziv: cheliodon na starogrčkom znači gutati). Vijekovima se ova biljka koristi u narodnoj medicini za liječenje katarakte i konjuktivitisa, prenosi Espreso.

Rusa ima mnogostruko dejstvo

Stimuliše rad jetre, ublažava stomačne tegobe i bolove u žučnoj kesi, uklanja bradavice, a u kombinaciji sa koprivom i dobrotama smiruje simptome alergije.

Biljka sadrži i proteolitičke enzime, gorke materije i malo eteričnog ulja. Tronedeljna kura sa čajnom mješavinom ruže, nane i maslačka odličan je način za čišćenje jetre i krvnih sudova. Ovaj tretman se posebno preporučuje osobama koje pate od psorijaze i ekcema.

Liječenje bradavica

Za liječenje bradavica koristi se svjež sok od trave rusa, koji se nanosi direktno na bradavicu ili tinktura od rusa, koja se priprema na sljedeći način:

Čistu teglu od 250 ml napunite svježom sjeckanom raži i prelijte jabukovim sirćetom. Zatvorite i ostavite da odstoji mjesec dana na tamnom mjestu uz češće mućkanje. Procijedite i nanesite na bradavice tri puta dnevno.

Takođe, ovom tinkturom možete nakvasiti komad gaze i pričvrstiti ga zavojem ako imate više bradavica na malom prostoru. Gazu treba mijenjati 2 puta dnevno. Takođe se preporučuje piti ovu tinkturu (1 kašičica dnevno razblažena vodom). Rusu treba koristiti pažljivo i striktno se pridržavati propisanih doza i trajanja liječenja.

Čajna mješavina za čišćenje jetre.

Sastojci:

trava rusa 50 g,
korijen malsačka 50 g,
nana 50 g

Priprema: Sve biljke pomiješati, pa 2 supene kašike smjese preliti sa 500 ml ključale vode, promiješati, poklopiti i ostaviti da odstoji 20 minuta. Procijediti i popiti nezaslađeno u toku dana. Kura traje tri nedelje.

Čajna mješavina protiv astme i alergija.

Sastojci:

Trava rusa 50 g,
dobričica 50 g,
bokvica 50 g

Priprema: Sve biljke pomiješati, pa 2 supene kašike smjese preliti sa 500 ml ključale vode, promiješati, poklopiti i ostaviti da stoji 15 minuta. Procijediti i popiti, po želji zaslađeno medom u toku dana. Piti dvije nedelje, pa napraviti pauzu sedam dana, a zatim sve još jednom ponoviti.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*