RECEPT ZA PRAVE PRŽENICE – HLJEB SE NE FILUJE SAMO U JAJIMA I MLIJEKU


Lagan i ukusan doručak odličan je za početak dana. Morate pokušati

Velik broj nas svaki dan ostaje sa starim kruhom za koji obično nemamo pojma kako se snaći. U slučaju da ne završi u tosteru, stari kruh se najčešće koristi za pečenje, a mnogi bi mogli bez njega jer su pretjerano masni.

Sreće republika nudi vam pomalo jedinstven recept za ovo dobro poznato jelo, koje je znatno manje masno jer se ne peče još podgrijano. Pomfrit od brojlera je brz, skroman i ukusan doručak koji će cijeniti vaša obitelj. Najbolje od svega je što možete raditi različite mješavine, pa tako u kombinaciju s cheddarom možete dodati sitno narezanu šunku, šniclu, suhu svinjetinu ili bilo što po želji. Kad su zagrijani, mogu se posuti malom hrpicom mljevenog cheddara ili ne moraju. Najbolje idu uz čašu jogurta.

Za razliku od uobičajenih prženih vrsta hrane koje se brzo skrućuju i gube svoj jedinstveni okus, u ovoj mješavini što više stoje, to su ukusnije. Možete ih pojesti i za večeru ako vam ostane od doručka. Glavni nedostatak je to što ćete ih morati raditi dosljedno.

Učvršćenja:

8 komada beživotnog kruha
300 g cheddara
2 jaja
200 ml mlijeka

Spremnost:

Kruh narežite na komade srednje debljine. U dublji tanjur umutiti 2 jaja i dodati cheddar koji je zgnječen da bude što manja masa. U slučaju da koristite više začinjeni cheddar, možete preliti s malo mlijeka, da dobijete jednoličnu smjesu kojom ćete puniti rezove. Kruh umočite u tanjur s mlijekom, ali pazite da ga ne pretjerate, u pravom smislu ga samo stavite i preokrenite u tanjur, a zatim natopljene komade orkestrirajte na lim za pečenje učvršćen papirom za pečenje . Žlicom nanesite nedavno pripremljenu mješavinu cheddara i jaja na svaki rez. Pretpostavljamo da želite, u ovu mješavinu možete dodati narezanu šunku ili bilo što što želite. Stavite sve u brojler i pripremajte 15 do 20 minuta na 200 stupnjeva dok vanjski sloj ne postane sjajno žut. U trenutku kada su škarpice pripremljene, po želji ih možete posuti malom hrpicom mljevenog cheddara i vratiti u vrući broiler tek toliko da cheddar omekša. Poklonite ga čašom jogurta ili oštrog mlijeka.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*