ZA BOLNE ZGLOBOVE I LEĐA: Evo kako da riješite problem sa kičmom…


Evo kako da riješite problem sa kičmom…

Napravite prirodni preparat koji vam može pomoći kod bolova u leđima i zglobovima. Ovaj prirodni lijek može kako održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe.

Recept za bolne zglobove i leđa:

Očistiti 300 – 400 gr bijelog luka i sitno isjeckati. Staviti u teglu i preliti ga 1 litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…). Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mjesto na sobnoj temperaturi, na 2 nedelje. Ne zaboravljati svakodnevno mućkati sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procijedi kroz 3 – 4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Kako se koristi:

Ulje se utrljava u bolna mjesta, na primer u donji dio leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom kesom u utopljava se preko noći. Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva mjeseca. Prije upotrebe prirodnih sredstava obavezno se konsultujte s ljekarom.

Izvor: net


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*