ŠTITNA ŽLIJEZDA SE PREPORODI ZA NEKOLIKO NEDJELJA


Štitna žlijezda funkcioniše kako neka vrsta “baterija” za organizam – ona utiče na metabolizam, nivo energije, raspoloženje i motivaciju. Zdrava tiroida značajno smanjuje rizik od različitih oboljenja, piše Lepa i Srećna.

Prema istraživanjima, poboljšanje rada štitne žlijezde se može postići i prirodnim sredstvima. Tako, na primer, veoma lagane fizičke aktivnosti, poput šetnje, mogu da poboljšaju rad tiroide za 76 odsto u roku od 12 nedjelja. Potrebno je uvesti umjereno vježbanje tog tipa u ritmu od 30 minuta, tri do pet puta nedjeljno.

Compact Wearable “Lab on the Skin” Monitors Glucose and Lactate
Bilo bi idealno da šetate na suncu, rano ujutru ili popodne, kako biste podstakli sintetisanje vitamina D u organizmu. Ovaj vitamin je veoma značajan za pravilan rad tiroide.

stitna-zlezda

Izvanredan efekat na zdravlje štitnjače ima i svakodnevno opuštanje u periodu od 30 minuta. Izaberite mjesto i način po svom ukusu – jednostavne joga poze, meditacija, leškarenje uz omiljenu muziku. Ovi postupci zaustavljaju proizvodnju kortizola, hormona stresa, a rezultat je blagotvoran kako za tiroidu, tako i za čitav organizam.

Obične promjene u jelovniku poput zamene bijelog hleba integralnim, donose blagodeti veće količine selena i magnezijuma u ishrani. Prvi poboljšava rad tiroide, a drugi smanjuje rizik od njenog usporavanja.

U svakodnevne napitke dodajte đumbir – ukupno, pola kašičice praha dnevno. On ublažava oksidativni stres, koji ugrožava i štitnjaču i druge organe. Redovna upotreba đumbira u roku od mjesec dana može da odagna umor i da podstakne rad štitne žlijezde.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*