POMRAČENJE SUNCA POČELO TAČNO U 21.28 H


Dočekuje nas mlad Mjesec u Biku i pomračenje Sunca na 10 stepenu tog znaka.

Možemo ga nazvati neobičnim, ponajviše zato što će Uran biti uključen u priču kao simbol buđenja, na način koji dobro protrese stvari da se vide.

 

Indonesia bans palm oil export
Bik je zemljani znak, prizemljen, usidren u poznatom, čuvar je stečenih vrednosti i nerado pravi nagle promene. Njegove glavne teme su novac, osećaj lične vrednosti, sve ono što nam daje osjećaj sigurnosti i stabilnosti, nešto što možemo da “uhvatimo” kada život postane prepun.

Pored Bika, pomračenje će najviše osjećati Škorpije, Vodolije, Lavovi. Slabljenje energije.

Stoga u narednim mjesecima možemo očekivati promene i pomake na ovim poljima života, a pošto je Uran tu, okolnosti će krenuti naprijed, možda u pravcu i na način koji nismo očekivali.

Sadimo sjeme nečeg novog. Zato je dobro imati namjeru, jasnu namjeru šta želimo da postignemo i postignemo. Pokrenuti, i dozvoliti da se okolnosti razviju, ako je moguće bez nepotrebne kontrole. Uran uvijek ima neke originalne ideje, neka nam usmjerava najbolji put.

Dobro je imati povjerenja u proces koji će se dogoditi. Naime, ono što želimo ponekad nije najbolje za nas. Zato pustite usput ako nešto ne ide ili ide kako ste planirali. Pustite i otpustite sva očekivanja, ali ne i namjeru. Namjerno biti prisutan.

Ovo pomračenje nam može donijeti neke nove korake, novi evolucioni ciklus, zanimljive uvide, rješavanje problema tamo gdje ih najmanje očekujemo.

Budite svjesni svojih vrlina, ljepota, mogućnosti, znanja i talenata i ne pristajte na manje od onoga što zaslužujete.

Vladar ovog pomračenja je Venera i ona će se naći u bliskom kontaktu sa Jupiterom u posljednjim fazama Riba. Ovaj aspekt je simbol blagostanja, zahvalnosti, velikodušnosti, optimizma, iscjeljujuće ljubavi i susreta koji nam mogu pomoći, uljepšati nam dan.

Čak i ako su promjene kroz koje prolazimo zahtjevne, možda šokantne, budite mirni. Sve će se odigrati sa razlogom. Obično smo šokirani nečim što nismo željeli da vidimo ili nismo dobro videli. I sada nam odjednom postaje jasno.

Predstoji buđenje koje će nas provesti kroz neka razdvajanja, ali i spajanja. Odvajamo se samo od onoga što nije naše, a ako pratimo ovaj proces, dolaze nam nove i još bolje prilike.

I pokušajte da kroz telo, kroz taj osjećaj koji će se pojaviti u tijelu, sve ono što ćete doživeti u narednim mjesecima do sljedećeg pomračenja krajem oktobra, pokušajte da protumačite. To će biti najbolji detektor okolnosti, vaš unutrašnji vodič.

(Stil)


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*