ČOVJEK SE OŽENIO DJEVOJKOM, MNOGO JE VOLIO, A ONDA SE DOGODILA NESREĆA: Ljubavna priča o kojoj ćete dugo razmišljati! Share


Ljubavna priča koja će vas rastužiti, ali i podsetiti šta je prava ljubav! Ponekad mora biti slepa…

“Ljubav je slepa!” Sigurno ste milion puta čuli za ovu izreku. Kada se dva srca spoje na dubljem nivou i sve oko njih postane nevažno, važni su oni, taj trenutak i njihova bliskost, tada ljubav dostiže svoj vrhunac, postaje bezuslovna. Za nju se žrtvujemo, borimo se i znamo da je vredna toga.

Beijing Lockdowns Spook Investors as US Stocks Drop
Jedna takva ljubavna priča počela je da kruži Twitterom. Ne zna se da li je priča istinita ili izmišljena, ali je jasno da je uspjela da rasplače i pogodi u srce mnogih korisnika ove društvene mreže. Ovu divnu romantuičnu priču podelila je Suzi na nalogu @monami060668. Sigurni smo da će i vašu dušu raznežiti i podstaći vas da se zapitate – koliko ste spremni sebe da date za ljubav?

“Čovjek se oženio djevojkom. Mnogo je volio. Onda je jednog dana dobila kožnu bolest. Polako je počela da gubi svoju ljepotu. Kažu da je njen muž jednog dana otišao u šetnju, ali je na povratku doživeo nesreću i izgubio vid. Uprkos teškoćama, njihov bračni život se nastavio kao i obično. Dani su prolazili, a ona je sve više gubila svoju lepotu. Ali pošto slepi muž to nije znao, to nije umanjilo njihovu bračnu sreću. Nastavio je da je voli isto toliko, a ona ga je veoma volela.

Jednog dana je umrla. Njena smrt donijela mu je veliku tugu. Udovac je uradio sve što je bilo potrebno za sahranu i spremao se da napusti grad. Zajednički prijatelj ga je pozvao i pitao: “Pa kako ćeš sada da šetaš sam? Do danas ti je tvoja žena pomogla.” On je odgovorio: “Nisam slijep.”

Pretvarao sam se da sam slijep kako bi ona mislila da ne mogu da je vidim u stanju izazvanom kožnom bolešću. To bi je boljelo više od bolesti. Nisam je volio samo zbog njene ljepote. Zaljubio sam se u nju jer je bila tako puna nježnosti i ljubavi. Pa sam se pretvarao da sam slijep. Htio sam da je usrećim.

Kada nekoga zaista volite, učinićete sve da ga usrećite. A ponekad je potrebno oslijepiti i ignorisati nedostatke drugih da bismo bili sretni. Ljepota će vremenom izblijediti, ali srce i duša će ostati isti. Volite čovjeka onakvog kakav je iznutra, a ne samo spolja” – zaključila je Suzi u svojoj objavi.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*