ŽENA VILA SMITA JE DIJAGNOZU DOBILA PRIJE 4 GODINE


Dodjela Oskara prošla je u znaku incidenta, kada je Vil Smit udario komičara Krisa Roka.

Rok se, dok je najavljivao jednu od nagrada, našalio na račun izgleda Vilove supruge, Džejde Pinket-Smit. Džejda već nekoliko godina nosi vrlo kratku kosu jer je 2018. dobila dijagnozu alopecije. Ova bolest izaziva opadanje kose, a Džejda je hrabro govorila o tome kako je gubitak kose uticao na nju i kako ga neće prikrivati perikama.

Alopecija se može dogoditi bilo gde na tijelu, ali se najčešće događa na glavi i to više kod muškaraca. Uzroci mogu biti nasljedni, medicinski ili uslijed promjene hormona. Postoji i alopecija koja se događa zbog čestog zatezanja kose i frizura koje je oštećuju. Džejda je javno govorila o bolesti i strahu, kao i terapiji koja joj nije pomogla.

“Prvi put kada sam počela da gubim kosu, bila sam prestravljena. Tuširala sam se i u ruci su mi ostajali čitavi pramenovi kose. O Bože, zar ja to ćelavim? Tresla sam se od straha. Zato sam se ošišala i nastaviću da nosim kratku kosu”, rekla je ona.

Džejda zbog ove autoimune bolesti dobija injekcije steroida, ali je sama priznala da joj “baš i ne pomažu”.

Kada se Rok našalio na račun njene kratke kose, i rekao joj da će igrati u drugom dijelu filma “G.I. Jane” – u kojem se Demi Mur šiša na ćelavo – Smitu je “pao mrak na oči”, izašao je na binu i udario ga u lice.

Pogledajte snimak…

 


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*