RECEPT ZA ČUVENI “ČISTAČ KRVI”: Prirodni lijek za rješavanje povišene masnoće u krvi…


Odlučili smo i ovaj recept podijeliti s vama…

Pošto u zadnje vrijeme na našu stranicu stiže dosta upita o načinu rješavanja povišenih masnoća u krvi, odlučili smo ovaj jednostavni, ali jako efikasani recept da podijelimo s vama. Zbog brzog načina života, loše ishrane i nedostatka fizičke aktivnosti povišena masnoća u krvi je postala bolest sadašnjice. Nekada se kod povišenih masnoća mogu primijetiti nakupine masnog tkiva žute boje u obliku pločica ili čvorića na gornjim očnim kapcima ili nekim drugim dijelovima tijela, nažalost u početku oboljena obično nema drugih simptoma.

Smokve,
Smokve,
Napredovanjem bolesti, dolazi do zadebljanja stijenki krvnih sudova, ateroskleroze, kojoj doprinose i drugi riziko faktori (pušenje, alkoholizam, nikotin), a sve to nažalost rezultuje najčešće cerebrovaskularnim oboljenima koji su vodeći uzrok smrti kako u svijetu tako i kod nas.

Smokve,
Smokve,
Jedini način dijagnosticiranja oboljenja je putem laboratorijskih pretraga. Ukoliko imate nalaze koji ukazuju na ovo oboljenje tople preporuke su za ovaj lijek koji slijedi u nastavku, jer našim najbližim je pomogao.

RECEPT:

Sastojci:

– 3 suhe smokve

– 2dl domaćeg jabukovog sirćeta

Jabukovo sirce,
Jabukovo sirce,
Priprema:

Lijek spravljate navečer, da biste ga pili ujutro. Uzmite tri suhe smokve i dobro ih izbockajte čačkalicom za zube sa svih strana, a potom ih ubacite u staklenu zdjelicu u koju ste stavili 2dl domaćeg jabukovog sirćeta, te ostavite da prenoće.

Primjena:

Ako ste ih pokiselili navečer u 20h, pojedete ih ujutro u 8h. Ostatak sirćeta nemojte bacati nego u to isto sirće narednu noć ponovo pokiselite 3 smokve pripremljene na isti način. Ta 2dl sirćeta koristite 7 dana, većina bude upijena od strane smokvi koje se kisele. Osmi dan uzmeta nova 2dl sirćeta i postupak ponavljate još jednu sedmicu. Znači, terapija liječenja traje 14 dana. Uz ovaj recept pridržavajte se zdravog načina ishrane i povećajte fizičku aktivnost. Nakon pola mjeseca ove terapije, ponovite nalaze i uvjerite se u učinkovitost ovog lijeka.

Izvor: LijekizPrirode


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*