KOD PROŠIRENIH VENA: Kućni tretman zelenim paradajzom koji kvalitetno djeluje


I ranije smo pisali o varikoznom proširenju vena, te efikasnim metodama ruske narodne medicine u njihovom liječenju. Sada, želim da predstavim još jedan učinkovit recept za liječenje ove tegobe.

Većina ljudi je upoznata sa korisnim svojstvima paradajza, ali nisu svi upućeni u to, da se uz pomoć paradajza mogu liječiti proširene vene. Postoje dva načina izliječenja proširenih vena pomoću zelenog i crvenog zrelog paradajza.

Zeleni paradajz je snažan domaći lijek za borbu sa varikozom:

Neophodno je oprati nekoliko zelenih plodova paradajza i isjeći ih na kriške (ili kolutove). Kriške zelenog paradajza treba stavljati na čvorove proširenih vena na same vene i na postojeću kapilarnu vensku mrežu. Po potrebi zavežite nekim zavojem. Držite paradajz na tim mestima dok ne dođe do osećaja peckanja na koži.

Ako ne možete dugo da trpite, uklonite ga čim osetite peckanje, i operite vene prohladnom vodom. Ali, ako ovu proceduru podnosite dobro, rezultat će biti vidljiv veoma brzo. Ovaj postupak treba ponoviti 5 puta u toku dana, poželjno je za redom.

Posle dvije nedelje sprovođenja ovakih svakodnevnih procedura, venski čvorovi će početi da blijede. Vremenom će nestati kapilarna mreža, čvorovi, oticanje i bol u venama.

Osim zelenog paradajza, u nestajanju proširenih vena pomoći će i zreli crveni paradajz.

Liječenje proširenih vena zrelim crvenim paradajzom:

Postupak je sličan prethodnom. Zreli paradajz treba oprati, isjeći na tanke kriške (kolutove) i staviti na bolne vene na 3-4 sata i učvrstiti nekim zavojem.

Posle paradajz zamijeniti drugim. Ovu proceduru je poželjno raditi uveče ili noću. Kurs trajanja liječenja je individualan.

Paradajz posjeduje ljekovita svojstva jer u njemu, pored sjemena, postoji supstanca koja je po svojim svojstvima slična acetilsalicilnoj kiselini (aspirinu).

Ova kiselina se smatra antikoagulansom, koji razrjeđuje krv i ne daje joj stagnaciju. Osim toga, paradajz poseduje flavanoide koji ojačavaju zidove krvnih sudova.

Isprobajte ga i vi.

Izvor: uspesnazena.com


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*