7 DORUČAKA ZA 7 DANA: Budite vitki i zdravi jedući ovo


Doručak je najvažniji obrok u danu. Treba da daje energiju u prvoj polovini dana, puštajući ceo sistem u rad i uspostavljajući dobar metabolizam do večeri.

PROMOTED CONTENT
Mgid
Mgid

Imam 56 godina, ali pomoću ovog trika izgledam kao da imam 30
Biolift

It Pays To Invest $200 In Amazon. Here's How Much
Amazon Trader

Most Influential & Impactful First Ladies In US History
Limelight Media

The 12 Top Selling Female Artists Of All Time
Inspire Dot
Ako nemate dobar doručak, osetićete jaku glad pre večere i neizbežno ćete je morati zadovoljiti pre spavanja. Ovo je put do metaboličkih poremećaja i pojave svega što je suvišno.

Doručak treba da bude uravnotežen i potpun, sastoji se od proteina, složenih ugljenih hidrata. Nudimo vam zdrave mogućnosti doručka za žene za svaki dan u nedelji.

OPCIJE ZDRAVOG DORUČKA ZA ŽENE
Ovsena kaša sa jabukom i cimetom
Odlična kombinacija. Takođe joj možete dodati orahe i sušeno voće.
Jogurt i bobičasto voće
Poželjno je odabrati prirodni jogurt sa živim bifidobakterijama. Bobice će služiti kao izvor vitamina i vlakana. A da biste ovom jelu dodali proteine i omega-3 masne kiseline, samo uzmite još nekoliko kašika lanenog brašna ili obroka.
Grejpfrut i poširana jaja
Studije su pokazale da jedenje pola grejpa pre obroka pozitivno utiče na metabolizam. Nakon što pojedete ovo gorko voće, možete započeti glavno jelo: poširana jaja sa hlebom od celog zrna i salatom od povrća.
Voćne i proteinske pločice
Ploča bilo kog voća veliki je poticaj za energiju na početku dana. Dodajte im jednu ili dve proteinske čajne pločice i uverite se da vam dan dobro prolazi.
Žitni tanjir
Neke žitarice plus proklijala zrna i jogurt su vlakna i složeni ugljeni hidrati. Imaju mehanički efekat, pozitivno utičući na proces varenja.
Smoothie od banane
Hranljiv, ukusan i zdrav doručak. Mešajte kefir ili jogurt, bananu, suvo voće, laneno seme, seme sezama i kakao u proizvoljnim količinama. Sve zajedno umutite u blenderu.
Zeleni smoothie
Zdravi detoksikacijski koktel ispunjen vitaminima i mineralima. Uzmite gomilu zelenila, listova mente, bobica, zelenog povrća, banane, malo meda, bademovog mleka i umutite sve u blenderu.
Mnogi smatraju da su ove opcije za pravi doručak najkorisnije. Preporučuje da dan započnete čašom vode i limunovim sokom, a zatim pređete na obrok nakon 30ak minuta.
Preporučuje se da sledeći obrok nakon doručka bude ugljeni hidrat. Ručak je ponovo uravnotežen, a večera je lagani protein.

Izbalansirajte vašu ishrani i budite nam zdravi i vitki.

Izvor: dnevni.rs


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*