BACATE LI PETELJKE OD JAGODA? KAD OVO PROČITATE ODMAH ĆETE PRESTATI


odinama pravimo grešku i bacamo peteljke misleći da se ne mogu iskoristiti

Peteljku i listiće od jagoda svi bacamo i tu pravimo veliku grešku. Ukoliko ih osušite i od njih kasnije napravite čaj dobićete veoma moćan i zdrav napitak koji pozitivno utiče na ceo organizam.

Recommended by LuponMedia
recommended by
Mgid
Mgid

NATURA ACTIVE
Hemoroide možete trajno ukloniti uz samo jedan jednostavan trik
SAZNAJ VIŠE
Peteljke i listići jagoda imaju više vitamina C, nego što ga ima u plodovima jagoda, a sadrže i iste mikroelemente kao plodovi.

Za šta je sve dobar ovaj čaj?

Čajevi od peteljki i listića jagode, kao i same jagode jačaju nervni sistem i djeluju protiv stresa, smanjuju zamor, pomažu kod depresivnih stanja, kod bolesti krvi, koriste se za poboljšanje stanja bubrega.

Ovi zeleni dijelovi biljke dragocjeni su za dijabetičare, jer mogu da utiču na normalizaciju šećera u krvi.

torta-od-jagoda

Blagotvorne su pri oporavku od bolesti, jačaju imunitet, prevencija su kod bolesti želuca, pomažu u lečenju artritisa, reume, anemije, olakšavaju tegobe, blagotvorno deluju na povećan holesterol i povišen krvni pritisak. Osim toga, jagode ubrzavaju metabolizam i usporavaju starenje.

Priprema čaja:

Jednu kafenu kašičicu usitnjenih peteljki šumskih ili baštenskih jagoda preliti čašom ključale vode. Neka odstoji poklopljeno 20 minuta. Piti tri puta dnevno. Ovaj čaj prijatnog ukusa odlično je pomoćno sredstvo u terapiji oboljelih od kancera.

(Stil.kurir.rs)

POGLEDAJTE VIŠE
Mgid
Mgid


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*